- وحید حسینی
- چهارشنبه ۱ آبان ۹۸
- ۰۸:۵۲
- ۰ نظر
مواد لازم پای سیب خانگی
- سیب : 2 عدد
- تخم مرغ : 3 عدد
- بیکینگ پودر : 1 قاشق مرباخوری سرپر
- وانیل : نصف قاشق چای خوری
- شکر:1 لیوان سرخالی
- شیر :1/3 پیمانه
- آرد شیرینی پزی :یک و نیم پیمانه
- کره : صد گرم
طرز تهیه پای سیب خانگی
ابتدا باید سیب ها را پس از شسته شدن پوست گرفته و به صورت پرتقالی قاچ کنید .سپس به همراه یک قاشق شکر ، مقداری دارچین و ته استکان آب با حرارت ملایم بپزید.
در مرحله بعد زرده را از سفیده تخم مرغ جدا کنید و سفیده را با هم زن برقی انقدر هم بزنید تا سبک شود و پف کند.
در ظرف دیگری هم زرده تخم مرغ را با وانیل و شکر هم میزنیم تا کرم رنگ شوند .بعد کره و شیر را هم اضافه میکنیم و هم میزنیم .آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط میکنیم و 2 بار از الک رد میکنیم و کم کم به مواد زرده مخلوط میکنیم . در انتها هم سفیده را با زرده مخلوط میکنیم و برای اینکه پفش نخوابد با لیسک به صورت دورانی آن را هم بزنید .
سیب های سرد شده را از شهد بیرون میاوریم .
کف قالب مورد نظر را با کاغذ روغنی می پوشانیم و سیب های پخته شده را روی آن میچینیم مواد کیک را روی سیب ها میریزیم .و قالب را در فری که از قبل با دمای 175 درجه سانتی گراد گرم شده به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت که البته به دمای حرارت فر بستگی دارد قرار میدهیم . هیچ گاه تا قبل از نیم ساعت پخت کیک در فر را باز نکنید چون باعث خوابیدن پف آن میشود. کیک آماده شده را پس از کمی سرد شدن از قالب بیرون بیاورید و با پودر قند و دارچین تزیین کنید.
در همه چی 98 همراه ما باشید.
فوت و فن لازم برای بهتر شدن پای سیب
- هنگامی که پودر شکر را آماده می کنید، یک عدد دانه ی هل را به آن اضافه کنید و آسیاب کنید تا شیرینی خوش عطر شود.
- بعد از چیدن سیب ها به روی خمیر روی آن یک قاشق چای خوری دارچین و نیز مقداری پودر گردو بپاشید.
- برای اینکه مزه ی شیرینی را بیشتر احساس کنید بعد از آماده شدن شیرینی می توانید دو قاشق پودر شکر را به روی شیرینی الک کنید.
- حتما بعد از زمان پخت شیرینی آن را تست کنید و با فرو کردن یک خلال یا شیرینی مطمئن شوید شیرینی پخته شده . اگر چیزی به چنگال نچسبید یعنی زمان پخت آن کامل است.
- در هنگام درست کردن پای سیب کره باید در تمام مراحل باید استفاده سرد سرد باشد. چون اگر سرد نباشد شل می شود و چربی پس می دهد. همچنین هنگام گذاشتن پای درفر هم کره موجود در خمیر باید خنک باشد، تا شیر محلول در کره زودتر از زمان پخت، بخار نشود.
- با اضافه کردن کره سرد به آرد، خمیر بدست امده خال خال هایی از کره دارد، توی خمیر پای این حالت کاملا طبیعیست.
- برای اینکه خمیر پای سفت و لاستیکی نشود آن را فقط در حد مخلوط شدن ورز دهید.
- حتما خمیر آماده شده را یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
- اگر محیط آشپزخانه تان گرم است و خمیر در حین باز کردن شل شد، آن را دوباره مدتی در یخچال بذارید و بعد ادامه دهید.
- به هیچ وجه شکر قهوه ای را جایگزین شکر سفید نکنید . چون کاملا بافت متفاوتی دارد و ممکن است پای شما غیر قابل خوردن شود.
- مخلوط کردن2 یا 3 قاشق آرد ذرت بجای آرد کیک باعث میشود کیک شما پوک تر و خوشمزه تر شود. البته باید همان مقدار از آرد اصلی را کم کنید.
- مایه پای را میتونید داخل یک قالب بزرگ که ترجیحا نباید وسطش سوراخ باشد و یا داخل کاسه های ماست خوری یا نیم لیوان های فرانسوی درست کنید و داخلش را با کاغذ روغنی بپوشانید و در سینی فر بچینید.
- به جای استفاده از کره کامل میتوانید از نصف کره و نصف روغن جامد استفاده کنید.
نکات تکمیلی در مورد پای سیب خانگی راحت
طرز تهیه پای سیب می توانید به جای رنده کردن سیب، آن ها را به صورت ورقه های نازک خرد کرده و با دارچین و شکر مخلوط کنید. برای زیبا تر شدن پای سیب خمیر دوم را به صورت نوارهای 2 سانتی برش زده، و به صورت شطرنجی بر روی مخلوط سیب و دارچین بچینید و لبه های خمیر را به قالب بچسبانید و اضافات خمیر را بگیرید.
منبع : azhameja