- وحید حسینی
- سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹
- ۱۳:۵۶
- ۰ نظر
طرز تهیه فالوده شیرازی خانگی به 2 روش مختلف :
به جرات می توان گفت فالوده شیرازی یکی از محبوب ترین دسر های ایرانی می باشد که در سراسر دنیا نیز این فالوده را به این نام می شناسند.این دسر در فصل تابستان برای رفع عطش بسیار مناسب می باشد، پس با نمناک همراه باشید تا به 2 روش مختلف این دسر خوشمزه را آموزش دهیم.
فالوده یک دسر فارسی باستانی ، نوعی گرانیت است که با رشته فرنگی برنج نخ ریخته شده و با گلاب و آهک بهم زده است. اگرچه معمولاً ممکن است رشته های نودل را تا زمان آماده شدن ، طبخ کنید ، لازم است قبل از افزودن آنها به شربت ، آنها را از اینجا بخورید تا مایعات به اندازه کافی خیس شوند تا هرچه سریعتر ترد شوند. در ایران ، بیشتر بستنی ها فقط دو مورد را می فروشند: بستنی سنتی زعفران و فالوده ، که معمولاً در صدر آب لیموترش قرار دارد که بیشتر از اسید سیتریک آن را مزه می دهد. فالوده از کودکی مورد علاقه من بوده است ، اما اکنون آن را با آب لیموهای تازه فشرده ترجیح می دهم. این فوق العاده طراوت و پایان ایده آل برای یک وعده غذایی غنی است که پر از طعم های پیچیده است.
دستور تهیه فالوده شیرازی روش اول :
مواد لازم برای فالوده:
مواد لازم | مقدار لازم |
نشاسته | 100 گرم |
آب ولرم | 800 میلی لیتر |
آب | 150 میلی لیتر |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
شکر | 140 گرم |
طرز تهیه فالوده بدون دستگاه:
شربت فالوده :
ابتدا شکر و آب را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید تا برای 5 دقیقه ریز جوش بزند و شربت کمی غلیظ شود.
بعد از 5 دقیقه شعله را خاموش کرده و شربت را به یک کاسه فلزی انتقال دهید، گلاب را به شربت اضافه کرده و آن را برای 4 ساعت در فریزر بگذارید تا یخ بزند. بعد از اینکه شربت یخ زد آن را بیرون آورده و با چنگال مخلوط کنید و مجدد به فریزر برگردانید.
طرز تهیه فالوده خانگی
رشته فالوده :
نشاسته را با نیمی از آب ولرم مخلوط کرده و هم بزنید تا یکدست شود .
فالوده شیرازی
نصف دیگر آب را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. مخلوط نشاسته را به آب در حال جوش اضافه کرده و مدام هم بزنید تا حالت جامد پیدا کرده و خمیری شکل شود. بعد از اینکه خمیر خوب پخت و وسط قابلمه جمع شد شعله را خاموش کنید و خمیر را برای چند ثانیه با همزن بزنید.
فالوده شیرازی
خمیر را تا داغ است داخل قیف بریزید و با ماسوره ای با سوراخ های ریز داخل کاسه حاوی آب و یخ بریزید تا رشته های فالوده آماده شود. در این روش باید دقت داشته باشید که موقع زدن فالوده ماسوره را حتما داخل آب سرد فرو کنید تا رشته ها بعد از خارج شدن از قیف خودش را بگیرد.
فالوده شیرازی
بعد از اینکه همه مواد را ماسوره زدید رشته های فالوده را از آب خارج کرده و داخل شربت بریزید و مخلوط کنید. مخلوط شربت و فالوده مجدد به فریزر برگردانید تا یخ بزند.
فالوده شیرازی
بعد از اینکه فالوده یخ زد آن را از فریزر خارج کرده و با آبلیمو یا آب مربای آلبالو و تمشک سرو نمایید..
فالوده شیرازی
دستور تهیه فالوده شیرازی روش دوم :
مواد لازم برای فالوده شیرازی:
نشاسته:700 گرم
- آب:یک و نیم لیتر
- مواد شربت فالوده:
- شکر:500 گرم
- آب:700 سی سی
- گلاب:نصف استکان
همچنین بخوانید:
طرز تهیه فالوده با دستگاه :
ابتدا نشاسته و آب را با هم مخلوط کرده و با همزن بزنید تا بخوبی با هم ترکیب شوند. مخلوط نشاسته و آب را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت بگذارید و مرتب هم بزنید تا نشاسته خمیری شکل شده و وسط ظرف جمع شود. دقت داشته باشید که مواد را باید مرتب هم بزنید تا ته نگیرد برای این کار 20 دقیقه تا نیم ساعت زمان لازم است.
در این مرحله خمیر را داخل دستگاه فالوده ساز بریزید و یک کاسه حاوی آب سرد را در مقابل خروجی دستگاه قرار دهید تا رشته های فالوده داخل آن بریزد و خودش را ببندد. بعد از اینکه رشته ها آماده شدند آب فالوده را برای چند بار عوض کنید و آب یخ داخل آن بریزید تا کاملا خنک شود. اگر دستگاه فالوده ساز ندارید میتوانید خمیر را داخل چرخ گوشت بریزید و رشته های فالوده را آماده کنید. رشته های فالوده را داخل شربت بریزید و بعد از مخلوط کردن با آب لیمو و یا آب مربای آلبالو سرو نمایید.
برای درست کردن شربت همه مواد را با هم مخلوط کرده و داخل دستگاه بستنی ساز بریزید تا یخ زده شود. اما اگر دستگاه بستنی ساز ندارید از این روش استفاده کنید. ابتدا یک کاسه کوچک را داخل یک ظرف بزرگتر قرار داده و مابین آن ها را با یخ پر کنید و روی یخ ها کمی نمک بپاشید تا سرمای بیشتری تولید شود.
حالا همه مواد شربت را با هم مخلوط کرده و داخل کاسه کوچکتر بریزید و با همزن مرتب هم بزنید تا مواد حالت جامد پیدا کند. اما روش سوم برای درست کردن شربت به این شکل است که همه مواد شربت را با هم مخلوط کرده و در یک ظرف فلزی بریزید وداخل فریزر بگذارید تا یخ بزند. هر نیم ساعت یک بار شربت را از فریزر خارج کرده و کمی هم بزنید و مجدد به فریزر برگردانید تا بخوبی یخ زده و به شکل دلخواه درآید.
نکات تکمیلی در مورد فالوده شیرازی
فالوده شیرازی جزو دسرهای ایرانی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 50دقیقه میباشد .
فالوده شیرازی را می توانید در وعده دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 2 نفر مناسب میباشد .