- وحید حسینی
- شنبه ۱۶ فروردين ۹۹
- ۱۰:۵۸
- ۰ نظر
هیچ چیز بیشتر از روزمرگی انرژی و توان آدم را نمی گیرد. وقتی تمام روزها شکل هم هستند، هیچ تغییری، هیچ اتفاق خاصی و هیچ هیجانی وجود ندارد، کم کم دچار کسالت می شویم و نخوت زندگی مان را می گیرد. گیر افتادن در چرخه ی روزمرگی یعنی مرگ آرزو ها و خواسته ها. راحت بودن و داشتن آرامش در زندگی چیز خوبی است، اما بدون شک چیزهای بهتری هم در زندگی وجود دارند.
زمانی که تصمیم می گیریم کار جدیدی انجام بدهیم و تغییری هرچند کوچک در روند زندگی مان ایجاد کنیم، تازه متوجه می شویم که زندگی چقدر می تواند جذاب و هیجان انگیز باشد! اما گیر افتادن در روزمرگی و ثبات بیش از اندازه، جز ایجاد چرخه ای باطل و تزریق کسالت به زندگی مان چیزی برای ما ندارد. اگر گرفتار روزمرگی شده اید و نمی دانید چگونه باید از آن خارج شوید این مقاله را تا انتها دنبال کنید. راهکارهای این مقاله به شما کمک می کنند تا از چرخه ی باطل روزمرگی خارج شوید و قدم های مهم تری در جهت رسیدن به زندگی رویایی تان بردارید.
10 راهکار ساده برای خروج از روزمرگی
1- از وجود روزمرگی آگاه باشید
در واقع باید زندگی تان را از حالت حرکت اتوماتیک خارج کنید و کنترل آن را به دست بگیرید. یکی از بهترین راه ها برای خروج از روزمرگی، آگاه شدن نسبت به آن است. تغییرات واقعی زمانی اتفاق می افتند که نسبت به زندگی تان آگاهی پیدا کرده و کنترل آن را به دست بگیرید. می توانید روی یک برگه کاغذ تمام کارهایی که به طور روزمره انجام می دهید -از درست کردن صبحانه گرفته تا زمان خوابتان- را یادداشت کنید. زمانی که از تک تک رفتارهای اتوماتیک خودتان آگاه شدید، راحت تر می توانید برای تغییر آن ها اقدام کنید. مثلا صبحانه ی متفاوتی بخورید و یا این بار به جای صبحانه خوردن در خانه، قراری با دوستانتان بگذارید و صبحانه تان را در محیطی متفاوت و در کنار دوستانتان میل کنید.
2- زندگی تان را آنالیز کنید
بهتر است هرازچندگاهی متوقف شوید و به مسیری که در زندگی تان پیمودید نگاه کنید. چه موفقیت هایی به دست آوردید؟ چه شکست هایی داشتید؟ چه چیزهایی یاد گرفتید و می خواهید به کجا بروید؟ برنامه ی آینده تان را بررسی و بازنویسی کنید و یا اگر برنامه ای ندارید از این زمان به عنوان فرصتی برای تنظیم یک برنامه استفاده کنید. نقشه ای برای 5 تا 10 سال آینده تان داشته باشید و اولویت های زندگی تان را تعیین کنید. سپس بر اساس اولویت هایتان قدم بردارید.
3- زمانبندی کنید
زمانی که اهدافتان را تعیین کردید و قدم هایی که باید برای آن ها بردارید را مشخص کردید، برای انجام آن ها زمانبندی داشته باشید. در نظر داشته باشید که برای انجام هرکاری به چه مقدار زمان نیاز دارید و تمام سعی تان را بکنید تا در زمان مشخص شده آن کار را به پایان برسانید. یکی از دلایل ایجاد روزمرگی این است که ما محدوده ی زمانی مشخصی را برای انجام کارهایمان در نظر نمی گیریم. در نتیجه هر روز به انجام همان کارهای تکراری می پردازیم و با خودمان می گوییم که بالاخره یک روز کارهایی که باید را انجام می دهم، اما آنقدر درگیر روتین زندگی می شویم که هرگز قدمی برای رسیدن به خواسته هایمان برنمی داریم.
4- سفر کنید
یک مقصد متفاوت پیدا کنید. جایی بروید که قبلا هرگز به آن سفر نکردید. به دل طبیعت بروید، به جای هتل در جایی چادر بزنید یا در خانه های محلی اقامت کنید. یک تجربه ی نو برای خودتان خلق کنید. این تجربه به شما الهام می بخشد، تازگی را وارد زندگی تان می کند و کمک می کند تا مسائل را با دیدی تازه تر نگاه کنید. سعی کنید سبک سفرهایتان را تغییر بدهید. با آدم های مختلف در سفر معاشرت کنید و دیدگاه آنان نسبت به دنیا و زندگی را بشناسید. ببینید که دیگران چگونه زندگی می کنند.
همچنین بخوانید:
- سیستم رتبه دهی هتلها به چه صورت است؟
- یک جاده عجیب و زیبا که روزانه دو بار ناپدید می شود
- بیوگرافی کامل “ژوزه مورینیو” به همراه تصاویر و قهرمانی های وی
5- در روند کاری تان تغییر ایجاد کنید
اگر کار ثابتی دارید و هر روز در ساعات مشخصی مجبور به حضور در شرکت و انجام کارهایتان هستید، سعی کنید آن را از یکنواختی دربیاورید. این بار ساعت نهارتان را در خارج از شرکت بگذرانید. با دوستانتان به رستوران بروید و یا غذایی که آماده کردید را در محیط باز میل کنید. لوازم میزتان را تغییر بدهید. از مسیر تازه ای رفت و آمد کنید و هر تغییر کوچکی که می توانید را ایجاد کنید تا روند کاری تان را از یکنواختی خارج کنید.
6- ریسک کنید
یکی از مهم ترین دلایل ایجاد روزمرگی، ماندن در دایره ی امن و خطر نکردن است. بدون خطر کردن هیچ تغییر بزرگی در زندگی تان ایجاد نخواهد شد. اجازه ندهید خواسته هایتان از زندگی به رویایی تبدیل بشوند که هرگز به آن دست پیدا نمی کنید. اگر واقعا چیزی از زندگی می خواهید برای به دست آوردن آن ریسک کنید. ریسک کردن لزوما به این معنی نیست که شما همه ی زندگی تان را به خطر بیاندازید، بلکه می توانید حساب شده ریسک کنید. تمام عواملی که در درست شما است را کنترل کنید و عواملی که کنترلی بر آن ها ندارید را رها کنید. به طبیعت اعتماد کنید و برای رسیدن به خواسته هایتان قدم بردارید. وجود ترس طبیعی است، اما نباید اجازه بدهید این ترس شما را فلج کند.
7- از دوستان و اطرافیانتان کمک بگیرید
همیشه می توانید افرادی را پیدا کنید که علایق مشترکی با شما دارند. اگر چنین افرادی را در زندگی تان دارید خوش شانس هستید. ارتباط تان را با این افراد گسترش بدهید. به مشوق آن ها تبدیل شوید و اجازه بدهید آن ها نیز برای انجام کارهایی که دوست دارید مشوق تان باشند. اگر همیشه می خواستید کوهنوردی کنید، سفر بروید، کتاب های بیشتری بخوانید، بیشتر ورزش کنید و غیره، فردی را پیدا کنید که علایق و خواسته هایی مشترک با شما دارد و برای انجام این کارها مشوق یکدیگر شوید.
8- هر روز چیز جدیدی یاد بگیرید
هر روزتان را به یادگیری موضوع جدیدی اختصاص بدهید. فرقی نمی کند چه چیزی یاد می گیرید. از یادگیری مطلبی در رابطه با رفتارهای حیوانات گرفته تا یادگیری مهارتی جدید و کاربردی، هر چیز جدیدی که می آموزید می تواند به شما کمک کند تا با دیدی متفاوت به زندگی نگاه کنید و شرایط تان را تغییر بدهید. اگر هر روز متعهد به یادگیری شوید، بعد از یک سال 365 چیز جدید یاد گرفته اید و این یعنی شما دیگر آن فرد یک سال پیش نیستید.
9- تغییرات کوچک ایجاد کنید
تغییر روتین زندگی و خروج از روزمرگی لزوما نباید کار سختی باشد. از تغییرات کوچک شروع کنید. لازم نیست از همین امروز فرد کتاب خوانی بشوید، همین که یک صفحه در روز بیشتر بخوانید کافی است. لازم نیست تمام روند زندگی تان را در مدت زمان کوتاهی تغییر بدهید. همین که امروز از مسیر جدیدی به سر کار بروید، صبحانه ی متفاوتی بخورید و رنگ متفاوتی بپوشید کافی است تا شما را از روزمرگی خارج کند. حتی می توانید برای شروع تنها یک روز در هفته را کاملا متفاوت از روزهای دیگر سپری کنید و نتیجه ی آن را در تغییر روحیه تان ببینید.
10- گاهی دیوانه بازی دربیاورید!
به عنوان راهکار آخر، گاهی خوب است دست از عاقل و منطقی بودن برداریم و دیوانگی کنیم. کنار گذاشتن روزمرگی سخت است، چون ما به آرامش و راحتی آن عادت کرده ایم. بنابراین به جای تغییر ناگهانی آن، هرازگاهی کاری را انجام بدهید که در زندگی پر مسئولیت و پر مشغله تان نمی توانید انجامش بدهید. مثلا در یک روز تعطیل بدون برنامه ریزی و در نظر داشتن مقصد خاصی بیرون بزنید و اجازه بدهید مسیر شما را هدایت کند. اگر هر شب بچه هایتان باید سر ساعت مشخصی در تخت باشند، یک شب به آن ها اجازه بدهید خوش بگذرانند و هر زمان که خواستند بخوابند. یک روز به خودتان و دیگران سخت نگیرید. یک شب رژیم تان را بشکنید. به جای سر میز نشستن، غذا را در تختتان بخورید.
منبع : zangtafri