از آنجایی که کشلقمه ریشه ای ایتالیایی داراست و پنیر کشلقمه نیز یکی بخش های اصلی زیاد حیاتی کشلقمه به شمار می رود , از اینرو اکثر وقت ها اشخاص پنیر کشلقمه را نیز به سرزمین ایتالیا نسبت می دهند و فکر‌میکنند که‌این پنیر خوشمزه ریشه ای ایتالیایی داراست . البته بایستی بگوییم این تصور غلط است , بلکه پنیر کشلقمه پروسس نوعی پنیر آمریکایی است که‌این روز ها با ادغام شدن با پنیر موزارلای ایتالیایی و مواد دیگر پنیر کشلقمه را تشکیل میدهد .
در صورتی از هوا داران مالامال و پا قرص کشلقمه با پنیر کشدار باشید بایستی بدانید که یک روز از سال تحت عنوان روز جهانی پنیر کشلقمه اسم گذاری شده و آن 5 سپتامبر یا این که 14 شهریور می باشد . در‌حالتی که دوست دارید خودتان پنیر کشلقمه را در منزل فراهم فرمائید و کنجکاوید تا بدانید این پنیر با چه موادی و به چه شکلی فراهم میشود که‌این مدل هر شخصی را دلداده خویش می‌نماید با ما همراه باشید تا شیوه تنظیم یک پنیر پیتزای لذیذ و کشدار خانگی را به شما یادگرفتن دهیم .

این پنیر کشدار با پنیر موزارلا و چاشنی سرکه تهیه می شود:
مواد لازم تهیه پنیر پیتزا
شیر کامل و پرچرب:چهار فنجان
آب:سه چهارم فنجان
مایه پنیر:سه چهارم فنجان
سرکه:3 قاشق چایخوری یا 1/4 فنجان جوهر لیمو
آب:کمی برای رقیق کردن سرکه

روش درست کردن پنیر موزارلا با سرکه:

مرحله اول
دستپخت20 :ابتدا 4 فنجان شیر را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت گاز بگذارید تا شروع به جوشیدن کند. اجازه دهید شیر با دمای 67 الی 70 درجه ای برای نیم ساعت بجوشد.

مرحله دوم
بعد از نیم ساعت 3 قاشق چایخوری سرکه را با کمی آب رقیق کرده و به شیر اضافه کنید. اگر دوست داشتید میتوانید به جای سرکه از 1/4 فنجان جوهر لیمو استفاده نمایید. در این صورت جوهر لیمو را با مقداری آب رقیق کرده و به شیر اضافه نمایید.بعد از اینکه سرکه یا جوهر لیمو را اضافه کردید اجازه دهید تا شیر برای نیم ساعت دیگر بجوشد.

مرحله سوم
در این مرحله 3/4 فنجان مایه پنیر را با سه چهارم فنجان آب مخلوط کرده و به شیر اضافه نمایید. بعد از اضافه کردن مایه به شیر شعله را کم کنید و شیر را مرتب هم بزنید. بعد از اینکه نیم ساعت دوم تمام شد شیر را برای یک ربع بدون آنکه آن را هم بزنید رها کنید تا با شعله ملایم بپزد تا پنیر ببندد.

همچنین بخوانید:

مرحله چهارم
در این مرحله شعله را خاموش کرده و دلمه های روی شیر را با یک چاقوی تیز به قطعات کوچک برش بزنید و در یک ظرف قرار دهید. شیر باقی مانده در قابلمه را داخل یک تشت پر از آب سرو فرو کنید تا از حرارت بیافتد و سرد شود.

مرحله پنجم
سپس آن را روی شعله گاز برگردانید تا بجوشد، شیر را برای 20 دقیقه با دمای 100 درجه بجوشانید در این مدت زمان شیر را باید مرتب هم بزنید. دقت داشته باشید که شیر را فقط 20 دقیقه بجوشانید و اگر بیشتر از این مدت زمان شیر بجوشد در نهایت پنیر کش داری نخواهید داشت. بعد از 20 دقیقه که پنیر شکل گرفت آن را به قطعات بزرگ برش زده و در یک تنظیف یا صافی قرار دهید تا آب اضافی اش برورد. بعد از اینکه آب پنیر رفت آن را به شکل ورقه های باریک برش بزنید و داخل مایکروفر بگذارید تا آب شود.

مرحله ششم
پنیر ذوب شده را از فر بیرون آورده و با دست ورز دهید و به شکل گلوله های یک شکل درآورید. مقداری آب نمک سرد آماده کرده و گلوله های پنیر را داخل آن قرار دهید سپس در فریزر نگهداری نمایید و در زمان نیاز از آن استفاده نمایید. این پنیر را میتوانید برای چند روز در یخچال نگهداری نمایید و نگهداری آن به مدت طولانی امکان پذیر نیست پس بهتر است به اندازه مصرف چند روز آن را آماده کنید. پنیر موزارلای آماده شده را میتوانید برای تهیه پیتزا ، لازانیا و پیراشکی بکار بگیرید. و یا به همراه نان و گوجه به عنوان یک عصرانه خوشمزه میل کنید. از آنجایی که برای تهیه این پنیر از شیر پر چرب استفاده شده مصرف آن به افراد دارای فشار خون و یا چربی خون بالا توصیه نمیشود و حتما باید در مصرف آن دقت لازم را به عمل آورند. همچنین افرادی که به شیر حساسیت دارند هم توصیه میشود در خوردن این پنیر احتیاط کنند.

 

منبع: cookcook